Tagliata di Filetto con Rucola e Parmegiana

17 august 2007

Tagliata di Filetto con Rucola e
Parmegiana
.
La Trattoria
Verdi (Emanoil Porumbaru  9),
mancarea asta o gasiti printre salate.
File de vitel, rucola si parmezan . Fileul vine sub forma de fasiute aproape
transparente de carne frageda de vitel, trase rapid la tigaie, servite in
sosul in care-au fost prajite cu parmezan, rucola, piper proaspat macinat si
lamaie.  Pe care dac-o storci peste amestecul mentionat mai sus, iese ceva
de pomenit la dusmani cand vrei sa-i faci sa sufere de neputinta. Serios, incercati.

A doua oara am vrut sa-ncerc felul asta
de mancare la o terasa obscura,  La misto, situata pe undeva
pe langa Cuba (care se afla in renovare si am fost nevoiti sa alegem prima
chestie din vecinatate).  Bine, mancarea se numea putin altfel, dar
ingredinetele erau aceleasi, asa ca m-am aruncat, plina de pofte, sa
comand.  Am primit destul de rapid o farfurie cu o bucata de carne
acoperita cu un maldar (e-fec-tiv!) de parmezan si frunze de rucola. 
Bucata de carne era intreaga, cat o friptura sanatoasa in sange, barbatoasa, ca
pentru un tractorist flamand.  Am aflat imediat ce-am taiat din ea de ce:
nu era nici pe departe file de vitel, ci o halca enorma de ceafa de porc la
gratar.  Nu si-au cerut scuze. N-am insistat, eram invitata
impreuna cu toata echipa la aniversarea sefului nostru, numai un scandal mic
lipsea.

Cei de la Eden (Balcesti 9)
macar sunt onesti, n-au pretentii: in meniu se afla o mancare similara, dar
care in loc de rucola e servita cu frunze de salata verde. Am cerut rucola si
am primit rucola. Preventiv, domnisoara m-a anuntat ca s-ar putea sa coste
putin mai mult; n-am protestat, dar nici n-a costat mai mult. Carnea nu s-a
topit in gura ca la Verdi, a fost mai degraba crocanta, dar nici pretul nu m-a
facut sa ma astept la mai mult. Cand ti-e foame, face toti banii. Am incercat
de 3 ori pana acum, personalul ne sufla si-n bors numa sa ne simtim bine.
Ptiu, sa nu-i deochi!

Azi m-am enervat. Cred ca v-ati dat seama deja ca de asta scriu.
Am decis azi sa ne facem de cap in pauza de pranz, asa ca ne-am imbarcat toata
echipa si-am iesit sa luam masa in oras. Noi lucram in Pipera, in oras-ul
asta inseamna pentru noi de fapt in afara orasului. Am nimerit, fara sa
planuim, la Trattoria Il Calcio Pipera (Erou Iancu Nicolae 12-26).  Ne-a
iesit in cale, am intrat, ne-am instalat, toata lumea a comandat salate, eu
voiam Filetto gorgonzola e noci (elogiu Amoralului, am o vaga amintire
cum ca i-ar placea). Ar fi durat cam mult prepararea. Bine. Atunci, Straccetti
di filetto con rucola e parmigiano.
  Va amintiti ce v-am spus,
mancarea asta, bine facuta, e de povestit dusmanilor ca sa moara de neputinta.
Asa am murit eu, stiind ce-as fi putut manca, atunci cand am vazut c-am primit,
de fapt, carne de vitel (buna, tre sa recunosc) cu trei bucatele (trii
ciri,
s-ar zice la mine acasa) de parmezan si multe-multe feliute de
rosii.

WTF.

Stiti, nu mai aveam rucola. De fapt, aveam, daera urata.
Adica, era galbena si n-am vrut sa v-o aduc asa.

Ex-cep-tio-nal, doamna Rodica.

Pai si de ce
nu mi-ai spus de la inceput, poate alegeam altceva, ca vita cu branza si rosii
pot manca si-acasa! Si nu ma costa 30 de lei!!!

Tags: ,



Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X