Jocuri ale varstei tarzii. Nu romanul omonim, ci piesa intr-un singur act. De mine.

8 iunie 2007

Decorul: gradina de vara. Teii isi fac treaba, secreta feromoni. 

 

In fundal, dupa cortina, hormonii necheaza in cor, incetisor, putin timid, dar frematator.  Corul era, in piesele antice, un personaj in sine, cu o viata a lui.  Mi-l imaginez (Corul) ca pe armata aceea de spermatozoizi care-l urmaresc pe strada pe Erou in clipul la o foarte cunoscuta marca de prezervative: se pituleaza in spatele lui, ii imita miscarile, se opresc o data cu el, ofteaza, exclama, sunt frenetici. 
 
Eroina : unghiutele lacuite, sanii in aer, inutili precum o anume pereche de pantofi cu floricele, buzunare lascive pe fundul pantalonilor. Efervescenta ca o pastila peste care a cazut o picatura de ploaie, dupa 2 ani de uitare intr-un minuscul plic farmaceutic.  

Spectatorul: si-a cumparat din timp bilet, si-a lustruit pantofii, si-a ales camasa si s-a asezat, cu jumatate de ora inainte, la intrarea in teatru.  Intra, se-asaza, putin de-a curmezisul scenei, priveste, asculta, aplauda din cand in cand. 

Piesa: postmodernista, spiralata precum un melc, monologul se invaluie in sine insusi, revine pe alocuri la aceleasi subiecte, se rade, se plange. Intervin copii, bunici, Horia Bernea , relatia homosexualilor cu tatii lor, Mugur C., intra si ies din scena fratii, colegii, prietenii cei mai buni, berea de vineri seara , pantofii inutili, sentimentele inutile, diagnosticele nesolicitate, batatura minuscula din palma dreapta, draga M hai acasa, hai!

Cortina. La finalul pieselor de teatru difuzate de TVR pe vremuri, un personaj minuscul intra si batea cu un fel de polonic intr-o farfurie uriasa, de alama .  Gooooooong!

Spectatorul se ridica plictisit din scaun, sa plece. La plecare, o atentie,-o maslina, o scobitoare straina:

  – Mai poftiti pe la noi! Speram ca v-a placut spectacolul! 

Multumim, multumim, dar show-uri dintr-acestea avem si noi pe-acasa. 
- !? 
 

Eroina ofteaza, trage incet de-o supapa si-si desumfla sanii, inapoindu-i recuziterei.  

 

But the show must go on. In lipsa Spectatorului, Eroina va continua sa joace piesa, insa va fi nevoita sa concedieze mare parte din Cor.

  

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X